2017-04-17 15:15

F-05 SvA

Seriepremiär och för motståndet stod våra lokalkonkurrenter LB07 med trevliga ledare, spelare och supporters. Allt som oftast innebär det jämna och bra matcher. Regn hela lördagen och snö natten mot söndag, men när man vaknade sken solen som sig bör när det är dags för fotboll.

Redan vid samling känns tjejerna riktigt taggade och jag är heltaggad :-)

Matchen börjar och vi sätter högsta fart direkt. Vår första halvlek är troligtvis det bästa vi genomfört. Vi vinner i stort sett alla närkamper och har ett exemplariskt passningsspel av samtliga tjejer. Bakåt är vi hel täta, nåväl de skapar någon chans, och framåt är vi sylvassa och kliniska. Efter ca 20 minuter står det 5-0 till Hyllie. Målen gjordes av Mikaela (3), Stella (1) och Isabel (1), men alla föranledes av riktigt vackert passningsspel och ofta startade anfallen långt ner på egen planhalva med många spelare inblandade. Givetvis är vi nöjda i halvlek, men betonade också att matchen inte var slut. Trots detta så släpper vi lite på gasen och de kommer in lite i matchen. Delvis också efter en liten taktisk förändring från deras sida. Halvleken är lite jämnare, men det är vi som står för farligheterna. Tre friläggen och två ribbträffar i andra, men vi är inte lika koncentrerade i det avgörande ögonblicket nu. Därför är deras reducering på hörna inte helt ologisk eftersom fotboll är just fotboll. De kan sedan också kontra in slutresultatet 5-2 efter en snygg och lång löpning av deras duktiga mittfältare.

Vi möter ett riktigt bra lag med ett par spetskvalitet spelare och ändå är vi  (enligt mig) minst ett nummer större denna soliga påskdag. Tycker det är extremt svårt att lyfta fram någon lite extra idag då jag verkligen tycker att det var en kollektivt bra insats. Alla gjorde precis det vi pratade om innan matchen och visade med eftertryck hur duktiga vi är. Skall bli väldigt kul att se utvecklingen under våren.