Hyllie IK - Fc Rosengård F-05 1-1
2016-10-06 11:59
Vacker onsdagskväll på Hyllie IP, men oj vad kallt det blev efter att solen gått ner.
Detta var dock en kväll när spelet värmde riktigt ordentligt.
Vi förlorade för några veckor sedan mot Rosengård med 6-0 då spelade vi förvisso riktigt dåligt, men revansch sugna var vi.
Vi öppnar precis som mot Lund i helgen i ett rasande tempo och skapar också ett flertal riktigt vassa chanser per omgående. En duktig målvakt i Rosengård står dock emot det mesta. Det är mer eller mindre spel på våra motståndares planhalva och jag har ståpäls hela första halvlek. Rosengård sticker upp emellanåt, men mest på kontring och då stoppar en heltänd Ella & Co det mesta. Båda lagens mål kom i första halvlek och båda målen var lika oväntade och märkliga. 1-0 målet kom efter ca 10 min och var en rensning från Rosengårds duktiga mittback, bollen gick rakt upp i luften och faktiskt lite mot eget mål där den studsade över en utspringande målvakt....
Minst sagt ett märkligt mål, men oj vad rättvist det var. Heder till Lisa som satte bra press på både back och målvakt.
1-1 kom efter ca 20 minuter i första halvlek och var även det en rensning/skott av deras mittback (inte samma tror jag), från egen planhalva fick hon till en rackarns smäll på bollen och jag sa direkt till Bjarne bredvid mig att detta blir farligt. Mycket riktigt seglade bollen precis mellan ribban och duktiga Kajsas fingertoppar. Som sagt två mycket ovanliga och märkliga mål.
1-1 i halvlek känns som ett slag i ansiktet för det var i det närmaste spel mot ett mål, deras!
I andra halvlek flyttar Rosengård upp spelet direkt och första 10 minuterna ser det lite tufft ut. Vi släpper dock inte till några direkta chanser. De sista 15 minuterna hittar vi dock återigen rätt i spelet och vågar då på ett fantastiskt moget sätt passa bollen åt alla möjliga håll på planen. Kändes nästan som att många av våra tjejer plötsligt var minst något år äldre i sitt spel. Rosengård får två bra chanser i andra ett på en kontring där vi för en gång skull går bort oss lite, skottet tar i insidan av stolpen...
Vi har dock betydligt fler avslut och många riktigt vassa dessutom. Stella har en handfull rejäla skott och Rosengård skall nog tacka sin målvakt för att det till slut blev 1-1 för det var inte rättvist denna kväll. Hela vårt lag skall verkligen vara nöjda med denna insats.
Många av våra tjejer gör i denna match sina bästa insatser i Hyllie tröjan - Fatima, Ella och OvB, möjligen några till. Stella gör en riktigt bra insats och är med i nästan allt offensivt som händer. Blir lite lättare för henne när vi likt idag fyller på i löpningar och ger henne alternativ. Ellie och Elin gör åter igen riktigt bra insatser. Elins snurrfint, när hon dribblar bort två motståndare, på mittplan, hör till den högre skolan. Jag hade kunnat skriva om denna matchen hela dagen, men det hinner jag tyvärr inte.
Stort tack till våra duktiga och trevliga motståndare, med ledare och föräldrar. Alla bidrog till att detta blev en av de bästa F-11 matcher jag någonsin upplevt.
En extra eloge till de spelare, som inte spelade match, med föräldrar som efter avslutad ställde sig och heja på sina lagkompisar. Det är vad fotboll i Hyllie IK handlar om. Tack!