F05 (F05/06)

Gif Nike - Hyllie IK F-05 1-0
2016-09-27 16:23
Lördag och med strålande sommarväder ute stod duktiga Gif Nike för motståndet. 13 spelare senast blev nu 8 st!!
Givetvis tufft, men vi ledare valde då att göra en drastisk ändring i spelsystemet för att på så vis testa lite nytt tänk. I första halvlek fungerade det dåligt för vi var precis som vi varit ett tag nu väldigt rädda för närkontakt och att ha bollen vid fötterna. De får direkt ett friläge, men missar. Sedan har Nike en rad chanser och vi skall nog vara ganska nöjda med 1-0 i halvlek. Vi var inte helt utan chanser, men vi vill ha spelet högre upp på banan. Detta pratar vi mycket om i halvlek och hoppsan - ut kommer ett helt nytt lag!
Vi är nu rejäla i närkamperna, vågar hålla bollen inom laget, stressar inte upp oss och har laget högt upp på deras planhalva. Precis som vi vill spela fotboll. Emellanåt är det riktigt njutningsfullt att se våra uppspel längst marken från målvakt till back till back till mittfält och framåt, fantastiskt!
Vi skapar nu också ett bra tryck på Nike´s planhalva även om de såklart inte är helt ofarliga. På en kontring kommer de i ett en mot en läge i vårt straffområde. Ella spelar försvar tufft, men helt enligt regel och skolboken, men deras spelare ramlar och domaren blåser för straff. Synd, för denna unga tjej till domare var i övrigt mycket bra som domare. Men blåst är blåst och det är bara att gå vidare. Mål blev det i alla fall ändå inte för då måste man överlista Kajsa på straff och det gör inte många i detta avlånga land. Så sant som det är sagt. Andra i rad nu Kajsa :-)
De sista tio minuterna spelar vi lite mer desperat och vi har nu vår bästa period i matchen. Vi skapar en hel del chanser och halvchanser, men idag vill bollen inte in. Denna högklassiga F-11 match slutar 1-0 till Nike. Inte helt rättvist i mina ögon, tycker vi äger vars en halvlek. Detta spelar dock mindre roll. Jag är enormt nöjd med vad vi presterade i andra halvlek. Ella och Selma var grymt bra bakåt och vågade då även hålla bollen på marken och inom laget. På mitten gör Elin och Selma Lo. mycket bra insatser både med boll och utan boll. Ingrid gör en av sina bättre matcher på en lite halvny position - anfall och mittfält. Lisa krigar och kämpar varje minut hon spelar och gör det riktigt bra både som anfallare och mittfältare. Matchens drottning är dock Ellie som verkligen gör en bra match idag. Moget, lugnt och rutinerat varje sekund av matchen.
Stor eloge till oss alla för andra halvlek - nu är vi på gång igen!!!