F05 (F05/06)

Hyllie IK - Lunds FF F-05 4-4
2016-08-29 10:42

Söndags morgon och match i mycket tuffa 11 års serien igen. Det hade regnat och åskat hela morgonen och himlen var mörk, men lagom till samlingen blev den blåare och blåare. När det väl var dags för match så var det sommar varmt igen!

Lunds FF var en trevlig bekantskap (vi har inte möts tidigare i 7-manna). Välspelande tjejer som hela matchen försökte passa varandra samt trevliga ledare och tillresta supporters.

Trots att de trillar boll på ett trevligt sätt har vi ganska bra koll på dem i första halvlek. Spelet är, enligt plan, förlagt på deras planhalva och det är vi som skapar det mesta av farligheter. Vi släpper till väldigt lite bakåt och de chanser som uppenbarar sig tar duktiga Ellie hand om på ett betryggande sätt.

Stundtals har vi också ett väl fungerande passningsspel och detta skapar då genast farligheter, hörnor och målchanser. Vi gör fullt rättvist 1-0 strax innan paus. Påpassligt förvaltat av en pigg Isabel efter att lite turligt ha fått bollen serverad på en snedspark av Lund.

I halvtid är tjejerna ganska ofokuserade, men efter att Stella snyggt stänkt in 2-0 känns allt ändå ganska tryggt. Det visade sig dock snabbt vara helt fel! Efter målet och några olyckliga byten tappar vi helt plötsligt konceptet och springer mest omkring som rädda höns och tjongar bort bollen. Lund utnyttjar såklart denna härdsmälta och gör snabbt 2-2, vi kontrar in 3-2 innan de återigen gör två snabba mål till 3-4 med bud på fler. Vi gör med några minuter kvar av matchen 4-4. Sedan har vi två jätte chanser till men istället för att slå en passning till en helt fri spelare väljer vi att dribbla i kontringarna....

Matchen slutar 4-4 och det är nog trots allt ett ganska rättvist resultat.

En nyttig match för oss alla då vi en längre tid haft en ganska hög lägsta nivå gick vi i andra halvlek ner rejält i källaren. Ibland måste man dock ner där för att "hämta något viktigt man glömt" och så kan man förhoppningsvis gå upp två våningar istället! De sista 20 minuterna är försvarsmässigt, hela laget, bland de sämre vi gjort. Vi tar dock med oss spelet från de första 30 minuterna som faktiskt är stabilt utan att på något sätt vara på topp.

Vi måste ta med oss det vi tränar på in i matcherna tjejer. Att ha ett eget lugnt och tryggt passningsspel är jätte viktigt om vi skall fortsätta utvecklas. Detta kan vi bli bättre på och det gäller ALLA!

Elin förtjänar lite extra beröm för en väl genomförd match och Julias första halvlek är bra.