Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
F05 (F05/06)

Klågerup - Hyllie IK F-05 0-4
2016-08-19 11:44

Efter en väl genomförd vårsäsong med idel tuffa matcher och därefter några mycket bra genomförda sommarcuper kändes det väldigt spännande att starta höst säsongen. För motståndet stod duktiga Klågerups GIF, på bortaplan. Senast vi möte dem på sjumanna planen var för exakt två år sedan, då förlorade vi med klara 8-0 och var helt utspelade. Det har dock hänt en del i våra tjejers utveckling sedan dess .....

Matchen börjar och Klågerup pressar aggressivt över hela banan och vi är emellanåt fortfarande på sommarledighet.  Vi jobbar oss dock sakteliga in i matchen och efter ca tio minuter är det vi som tar över taktpinnen. 1-0 gör vi genom ett fantastiskt fint anfall där vi passar upp till Elin på kanten som vägg spelar med Stella i mitten och därefter iskallt lobb skjuter över målvakten. Snyggt är bara förnamnet! Sedan får de ett friläge efter målvaktsutspark, där gör vi ett av få riktiga misstag denna match, men Ellen kommer bra ut och räddar med en snygg parad. Strax innan halvlek får Stella några centimeter yta utanför deras straffområde, och målskytt som hon är gör hon inga misstag, snabbt skott som är otagbart. 2-0 i halvtid till oss, känns tryggt och rättvist.

Andra halvlek börjar nästan precis som första med hög aggressiv press från Klågerup, men precis som i första halvlek jobbar vi oss sakteliga in i matchen. Efter en stund börjar vi också skapa lite chanser och när Elin jagar fram bollen i deras straffområde, bjuder hon tillbaka till Stella med en smörpass (eller var det ett missat skott!). Hursomhelst tackar Stella för passet och dunkar från nära håll in bollen med vänstern (!!). Därefter spelar vi bara av matchen, men gör det på ett stabilt och säkert sätt. Klågerup kommer upp då och då och deras duktiga anfallare skapar lite oreda. Hon får också två skottlägen i andra halvlek och det ena går strax utanför kryssribban och på det andra gör Ellen en stabil räddning. Mot slutet gör Julia påpassligt 4-0 på en målvaktsretur där bollen ligger fri och dansar på mållinjen. Julia tvekar inte en sekund och kastar sig fram och trycker in bollen i mål. Starkt!

Inte vår bästa match någonsin, men helt klart en stabil insats. Vi har de senaste veckorna pratat mycket om att ligga rätt i våra försvars positioner och detta tycker jag vi gör riktigt bra matchen igenom. Alltid skönt att hålla nollan och Ellen i målet får såklart med beröm godkänt. Tycker även att hela mittfältet gör en riktigt bra insats denna kväll. Bäst var nog trots allt Iris på sin ytterbacks plats. Det vi tar med oss är att vi är riktigt bra när vi vågar hålla bollen inom laget och spela fotboll. Något vi tjatar om hela tiden, men som inte alltid är lätt att genomföra i en stressig matchsituation.

Vi såg i denna match även en mycket intressant premiär då vi gav Fatima chansen trots att hon bara tränat med oss i två veckor. Normalt behöver nya spelare träna lite längre innan de är mogna för match, men med Fatima gjorde vi ledare i samförstånd ett undantag då hon verkligen visat framfötterna den första tiden hos oss. Dessutom är hon rent fysiskt långt (längst) kommen i sin utveckling. Premiären löste hon på ett fantastiskt bra sätt. Hon hade av naturliga skäl lite svårt med positionsspelet emellanåt, men hon vinner ändå mycket boll och spelar mycket vårdat i sitt passningsspel. Helt enkelt en premiär med mersmak!

Stort tack till våra motståndare Klågerup - trevliga spelare, ledare samt föräldrar hjälpte till att denna kväll skapa en riktigt trevlig fotbolls match med bra inramning. Måste även passa på att berömma domaren (med sina linjedomare) för en väl genomförd match.