F05 (F05/06)

Fc Rosengård - Hyllie IK F-05
2016-05-31 11:08

Tidig morgon och match mot FC Rosengård på Malmö IP. Vi vet om att detta är ett av de svåraste lagen vi kan få möta men samtidigt sade vi till varandra att fokusera på vår prestation och göra en bra match. Tjejerna verkade också, kanske inspirerade av Champions Leaguefinalen, rejält taggade och uppvärmningen sköttes med ett fokus som jag sällan sett dem ha vid halvnio en söndagsmorgon.

När matchen drar igång visade dock FCR att det inte bara är deras seniorer som är bra, 05:orna är det också. I första anfallet springer en av deras spelare helt enkelt ifrån en av våra snabbaste tjejer och kan avsluta. Utanför den gången, men det blev signifikativt för de första 10 minuterna. Eftersom motståndarna är snabbare och starkare än vad vi är vana vid har vi svårt att få till ett spel och får mest slå ifrån oss. De gör två snabba mål trots att Kajsa som vanligt gör flera bra räddningar i målet. Ungefär halvvägs in i halvleken börjar det fungera bättre. Vi lyckas hålla i bollen lite och är inte alls så tillbakatryckta som i början. I slutet av halvleken åker vi dock på 0-3 när vi flyttat upp lite och de blixtsnabbt kontrar sig till ett friläge. De individuella prestationerna kan vi inte matcha ännu.

I paus sade vi att vi skulle ta med oss andra halvan av första halvlek, kämpa matchen genom och försöka att gå jämnt med motståndet under andra halvlek. Tyvärr lyckades vi inte riktigt med det. Eftersom vi fick jaga mycket blev vi trötta, vi provade med lite positionsbyten, men det föll inte helt väl ut, och det är naturligtvis något coacherna får ta på sig :-).

Trots att vi gör många bra prestationer där vi stoppar deras anfall och faktiskt skapar lite runt deras straffområde rinner det iväg resultatmässigt. Olivia VB reducerar när hon bombar en hörna via en motståndare och in men till slut står det 1-8. Det är bara att gratulera Rosengård till att de i söndags var det i särklass bästa motståndet vi mött, inklusive alla gånger vi mött dem tidigare.

Även om det i en sådan här match är svårt att få till det vi helst av allt vill öva på, passnings- och samspel, kan man naturligtvis lära sig mycket av detta. Tjejerna kämpade också ända in och det var ju det vi hade sagt. Det och många andra lärdomar tar vi med oss till nästa match.