Gemenskap - Glädje - Stolthet - Prestation
F05 (F05/06)

Rydsgårds AIF/Skivarps GIF - Hyllie IK F-05 0-4
2016-05-04 13:58

Pga att vi har många tjejer borta på Halör cup nu på torsdag (då matchen var planerad) fick vi denna matchen flyttad till en vanlig tisdagskväll istället. Tack Rydsgård.

Och vilken tisdagskväll det var nu när äntligen våren har kommit. Det var dock inte bara solen som värmde denna kväll utan även vårt spel!

Som sagt fint väder, fantastisk idrottsplats, trevliga motståndare och en bra domare. Inte mycket man kan klaga på där inte. När vi går ner till planen ser våra tjejer sina motståndare och de får verkligen titta upp på dem för alla deras spelare var längre än vår längsta, kanske inte men det kändes så. Vi har dock bra focus vid taktiksnacket och detsamma under uppvärmningen. När matchen väl startar sätter våra motståndare högsta växel från början med en hög och aggressiv press där vi ledare känner att det kommer bli en lång kväll....

Vi har dock gjort stora framsteg den senaste tiden och istället för att bli helstressade uppträder alla väldigt lugnt och ligger hela tiden rätt i positionerna samt har matchen igenom ett mycket bra passningsspel. Vi märker också snabbt att vi faktiskt vinner de flesta dueller trots att våra motståndare är längre/större. Detta stärker oss verkligen och vi lyfter yterliggare. Efter kanske 5-10 minuter av halvlek ett tar vi över totalt och äger matchen. Rydsgård sticker upp på enstaka kontringar varav ett farligt friläge där Ellie gör en kanon räddning. Men åt andra hållet radar vi uppå chanser och Stella gör rättvist 1-0 med ett distinkt skott vid stolproten. I de sista minuterna gör vi sedan ett mönsteranfall där bollen går mellan spelare på det vackraste sätt man kan tänka sig. Stella gör till slut målet med ett skott från några meter, men förarbetet, hela anfallet var som fotbolls poesi XXL. Gåshud och vilt jubel bland samtliga Hyllie anhängare. I halvlek är vi glada men fast beslutna att fortsätta även i andra akten. Andra halvlek börjar precis som första med att Rydsgård flyttar upp och är aggressiva samtidigt gör vi våra sämsta fem minuter i matchen och är för första gången lite oorganiserade, men vi reder ut detta med lite tur. Efter en stund tar vi över igen och är sedan starkast resten av matchen. Vi gör mål på frilägen genom Isabel och Julia. Båda målen görs återigen efter bra passningsspel ända nere från egen planhalva. Matchen slutar med en rättvis vinst med 4-0 och detta mot ett bra motstånd, för Rydsgård var på inget sätt dåliga, men idag var vi helt enkelt väldigt laddade och bra.

Ikväll gör vi våran bästa match någonsin enligt mig i alla fall. Vi följer spelplanen och gör det vi pratat om innan matchen på ett föredömligt sätt. Vi pratar och hjälper varandra över hela planen, har ett fantastiskt passningsspel samt sätter hög press. Jag kan idag inte med gott samvete lyfta fram någon tjej extra utan idag är det främst laginsatsen som skall hedras. Alla får med mycket beröm väldigt godkänt!!

Viktigt och skönt att fler än Stella gör mål även fast det alltid är kul när hon gör det också :-) Isabel och Mikaela skiftades om på topp idag och visade med eftertryck att vi har mycket mål att se fram emot framöver, efter att vi gnuggat lite avslut......:-)