Vinterserien F-06
2016-02-02 15:26

Match i vinterserien mot Vellinge IF borta en solskens söndag med stormblåst!

Efter några återbud stod vi där med 10 spelare vilket egentligen är idealiskt.

Fredrik la upp riktlinjerna i omklädningsrummet och jag fyllde i litegrann. Vi pratade främst om ytterbackarna, som vi ville skulle springa mest av alla upp och ner längst sidan. Vi pratade även mycket om försvarssida, som vi jobbat med på träningarna den senaste tiden.

Matchen börjar och vi har en stark motvind (nu var jag nog lite snäll). Bra passningsspel och bra press gör att vi spelar mest på deras planhalva. Jag kommer inte riktigt ihåg i vilken ordning målen kommer, men jag tror att vi gör 2-0 ganska snabbt men att de kvitterar innan vi gör 3-2 strax innan paus.  Bra spel när vi har boll, men vi hjälper inte varandra i försvarsspelet helt fullt ut ännu. Sigrid anammade det vi pratade om inför matchen gällande ytterbackarna och jag har sällan sett en 9 åring springa så mycket, så snabbt på en fotbollsplan - Tinnerholm de lux (sedan måste vi lära oss att passa ytterbacken när de fyller på i anfallet...). I andra blir det snabbt 3-3 innan vi (Stella) lägger in en lite högre växel och avgör matchen med fyra snabba mål. 7-3 slutar matchen till oss och många bra insatser. Sigrid är nämnd.  Ellen i mål i första halvlek är mycket bra, Tuva i målet i andra gör det också bra.

Iris och Selma * 2 gör stora framsteg just nu och det märks i spelet. Mikaela är en speedkula som måste vara en mardröm att möta. Essie gör en mycket bra andra halvlek och Valdas första är riktigt bra.

Som lag håller vi en hög nivå rakt av denna dag. Stella på försök som mittfältare lovar gott och hennes sista 15 minuter är fantastiska och lobben till 7-3 är magiskt, en lirare helt enkelt.