F05 (F05/06)

Malmömästare F-05
2015-09-30 11:46

På söndagen var det åter igen dags att dra på sig fotbollskläderna då det var dags för Malmömästerskapet. Dagen till ära var visade sig solen från sin allra finaste sida.

I semi finalen möter vi Kvarnby IK vilket lite överaskande blev en riktig rysare. Vi spelar inte alls speciellt bra och släpper till en del chanser. Många nervösa och osäkra tjejer samtidigt som deras lag spelar bra. Den press vi varit så bra på under hösten är som bortblåst och vi blir väldigt stillastående. Vi börjar andra med att spela lite bättre och har nu ett bättre passningsspel samt sätter mer press på våra motståndare. Precis vad vi pratade om i halvlek. Vi får två straffar efter varandra efter hands. Stella dunkar in båda i mål och nu känns det tryggt. Vi släpper då plötsligt till två chanser bakåt och de gör mål på den ena. Mot slutet gör vi 3-1 som också blir slutresultatet. Stor stjärna till Ellen i målet som gör en riktigt bra match och räddar oss vid ett par tillfällen. Nu väntar final mot duktiga Lilla Torg.

Som väntat blir detta en stenhård fight där vi i första halvlek spelar bättre. Isabel sätter bra press på deras back och lyckas vinna bollen, dribblar fram och "patenterat tåpajar" in 1-0. Vilt jubel och hjärtat lugnar sig något! De får sedan straff efter hands och sätter 1-1. I andra halvlek tar sedan vår ork slut lite med följd att vi blir rejält tillbaka pressade. De skapar förvisso inga riktigt heta chanser utan vi försvarar oss på ett stabilt sätt, men det känns minst sagt lite jobbigt. De blottar sig dock bakåt då de flyttar fram så mycket folk, detta utnyttjar vi genom en snygg utspark av Ellie. Stella tar emot och lobbar delikat över en utrusande målvakt in i öppet mål från en bit utanför straffområdet. Zlatan hade fått gåshud och de fick alla andra på Bäckagårde IP också. De kvitterar igen och vi är nu rejält trötta. En stund senare sätter dock Ellie upp bollen till Stella igen, men denna gång blir det en mer tilltrasslad situation i deras straffområde, Stella är dock påpassligt framme och sätter 3-2. Bara minuter kvar och guldet känns nu möjligt. Vi får i sista minuten frispark en bit in på deras planhalva. Skott på mål av Stella, där vi rusar mot målvakten som blir störd och inte riktigt kan hålla bollen. 4-2 slutar matchen och vilt Hyllie jubel.

Våra fantastiska supportrar hjälpte fram oss rejält idag, stort tack allihopa!

Alla kämpar hårt och förtjänar beröm, men dagens största stjärna måste ändå ges till Julia som just nu är enormt duktig. Små extra stjärnor till Olivia vB, Ella, Ellie och Kajsa  som alla gör det bra bakåt. Elin, Isabel och Ilibra som nog sliter och springer mest av alla under en match. Stella gör mål (många dessutom) och det är trots allt en ganska viktig sak i fotboll! Lisa och Sonja är kanske våra bästa passningsspelare och gör även idag detta riktigt bra. Bra ledare insats, vi var lugna som filbunkar hela dagen :-)

Till sist tack till Lilla Torg för en mycket väl genomförd match samt en rakt igenom trevlig stämning.

Nästa år är det F-06 tjejernas tur .......