Aktivitetsinfo: frukost serveras på klubben från 11,00
DM - Vinst mot Husie IF 2-0
2019-03-10 20:44
Inget skönspel men 3 sköna poäng.
Årets hemmapremiär var precis som vädret en ostadig historia.

Vi börjat med det positiva: Ännu inget insläppt spelmål på årets 3 matcher ( straff mot Pandora ).
Tycker inte heller vi viker ner oss trots att spelet inte stämmer. Sista kvarten är också bästa delen av matchen. Vi har en bra målvakt i Olivia, jätteviktigt för vårt unga lag med en mamma ( 21år ).

Nu till det som kan bli bättre: rörligheten utan boll, löpning för att skapa yta/tid för sig själv eller yta för medspelare. Första touchen kunde också varit bättre på många fötter. Positionsbyten, kors- och motlöpningar, ja vi har mycket att träna på. Det positiva är att vi kan utveckla dessa egenskaper.
Tycker vi skall ta ner förväntningarna.  Vi ( jag ) ställer för höga krav. Vi är i ett tidigt skede i seniorfotboll. Killarna i samma ålder får mogna i juniorlagsspel 2-3 år.

Matchen: Vi lät motståndarna ha bollen alldeles för mycket. När vi väl hade bollen var det sällan fler än 3 passningar. Båda lagen hade chanser i första halvlek men Emilia Cindric var alert och kvick när hon fick chansen att sätta 1-0. Mv Olivia B, räddade oss, både med tur och skicklighet. 2a halvlek inte mycket annorlunda än första. Successivt växte vi starkare in i matchen. Linnea S kom högre upp och deltog alltmer i anfallsspelet.  Emma Granstedt likaså kom till fler avslut. Dagens bäste spelare Olivia S fick också avgöra matchen med sitt 2-0 från nära håll.

Nu laddar vi för avslutning i DM mot IFK Trelleborg. Som tränare var det faktiskt min första seger i DM efter 4 förluster.

Eloge till Husie IF som haft hårt matchande senaste dagarna. Både ungt och erfarna spelare.

Vid pennan: Anders Svensson