Samling:11:45
Förlust i värmen i Staffanstorp
2018-05-21 10:33

I lördags var det dags för bortamatch mot FC Staffanstorp på Staffansvallens konstgräs. Förutsättningarna för match var inte optimala, vi hade 10 spelare på frånvarolistan, vilket löstes med att vi flyttade upp två duktiga tjejer från vår F16-trupp som gjorde jättebra ifrån sig och visade att de utan problem kan spela på seniornivå. Men situationen gjorde att vi var få avbytare och vi var tvungna att spela vissa spelare på lite ovana positioner. Nåväl, så är det tyvärr ibland och så får man bara bita ihop och göra det bästa av situationen.

FC Staffanstorp har ett ungt och spelskickligt lag som bjuder upp till underhållande och trevlig fotboll. Matchen inleddes bra av båda lagen, med flera fina intentioner offensivt och bra organisation defensivt. Efter 18 minuters spel tog hemmalaget ledningen genom ett självmål från vår sida. Målet i sig är inget att säga om, det var ett försök att bryta en situation med öppet mål, så det hade garanterat blivit mål även om vi inte försökt bryta. Våra tjejer lät sig inte nedslås av underläget, utan fortsatte spela i samma stil som innan. Bara ett par minuter efter hemmalagets ledningsmål såg vi ett fantastiskt fint kombinationsspel mellan våra två tjejer från F16 – Olivia och Noemi – och Melly, som resulterade i att Melly kom i ett friläge med målvakten och enkelt kunde avsluta till kvittering. 1-1 efter 22 minuters spel.

Den första halvleken var som helhet en jämn tillställning med bra fotboll från båda lagen. Hemmalaget kunde utöka sin ledning till 2-1 efter cirka 30 minuter, men som helhet kändes det att det var väldigt jämnt. Vi kunde se att ovanan att spela tillsammans och ovanan med vissa positioner ledde till att vi då och då tappade organisationen, särskilt centralt på mittfältet. Hemmalaget utnyttjade det vid ett flertal tillfällen genom uppspel från deras mittback tillika lagkapten som styrde uppspelen väldigt snyggt. Dessutom kunde vi märka att våra tjejer hade svårt att hantera värmen mot slutet av den första halvleken. Med få avbytare att rotera på blir det särskilt tydligt.

Vi gick till pausvila i underläge 2-1. Den viktiga taktiska dispositionen i paus handlade mest om att neutralisera uppspelen centralt från deras duktiga mittback, vilket vi lyckades med i andra halvlek. Problemet (för oss) med Staffanstorp är att de har så pass mycket skicklighet med boll i laget så de hittade nya lösningar efterhand. Vi tappade matchen i andra halvlek. Den väldigt enkla analysen är att vi inte orkade hålla uppe spelet på den nivå som vi kan på grund av värmen. Orsakerna kan man fundera över. Har vi generellt för dålig ork? Kommer vi för dåligt förberedda till match? Var vi för få spelare på bänken? Mot ett lite sämre lag hade kanske prestationen ändå räckt till ett bättre resultat, men Staffanstorp är för bra för att vi inte ska bli straffade.

Hemmalaget gjorde ytterligare två mål under andra halvlek. Vi måste nämna 3-1 som gjordes efter 68 minuter. En otroligt vacker frispark direkt i mål, stenhårt slagen och välplacerad. Matchen slutade så till sist 4-1 till hemmalaget i en match där vi tyvärr inte räckte till helt för att stå upp mot ett duktigt FC Staffanstorp.

Vi slickar såren, går in i en ny t6räningsvecka och välkomnar alla att komma på vår nästa hemmamatch på Hyllie IP. Vi möter Arlövs BI på lördag 26/5 kl 11:30!