Serie:DM Damer grp.7
Samling:15:00
Oavgjort för Hyllie IK Dam i DM!
2018-03-18 20:57

Under lördagen spelades den första matchen i damernas DM där vi gästades av Östra-Torp Smygehuk FF som i år spelar i Div. 3 efter en fantastiskt fin säsong i Div. 4 förra året. Alla var vansinnigt spelsugna, Både vi och gästerna hade naturligtvis lidit av stängda planer p.g.a. vädret de senaste par veckorna, men nu var de yttre förutsättningarna helt perfekta för årstiden.

Den första halvleken inleddes med att antal fina initiativ från våra grönsvarta tjejer och där vi hade ett litet, men dock, övertag i matchen. Efter ett par halvchanser under de första 25 minuterna får vi så en hörna från höger. Alanah slår en låg hörna som Aino fångar upp. Aino hanterar situationen iskallt, väljer att inte avsluta i första läget, men tar efter en enkel vrickning avslut med ett välriktat skott som går i mål. 1-0 och allt ser jättefint ut!
Vi har ytterligare ett par chanser under första halvlek som inte resulterade. Gästerna hotade framförallt genom fina omställningar i djupet, men resultatlöst även för dem.

Vi går till halvtidsvila med 1-0 i ryggen. Vi konstaterar i halvtid att det offensiva spelet går helt enligt plan för dagen, men att vår tajming i försvarsspelet kunde bli lite bättre.

I andra halvlek tar så gästerna över tillställningen mer. Ju längre halvleken går så märks det att vi är inne i en tung träningsperiod. Att köra ett tungt fyspass hos vår samarbetspartner Nordic Wellness två dagar för match är kanske inte den bästa förberedelsen, men på lång sikt kommer det att ge fina resultat! Efter 60 minuters spel får så gästerna utdelning och kan kvittera till 1-1, ett resultat som stod sig matchen ut.

På det hela taget var det ett rättvist resultat i en väldigt välspelad match mellan två lag som båda strävade efter att spela en konstruktiv fotboll.