Plats:Borgeby IP
Serie:DM Damer grp.7
Förlust i andra matchen i DM
2018-03-18 20:58

Tisdag kväll var det så dags för andra matchen i DM, en match som egentligen var den första omgången, uppskjuten p.g.a. problem med snötäckta planer tidigare.

Vi åkte till Borgeby IP för att möta DFK Borgeby, ett lag som vi förväntar kommer att tillhöra toppen av Div. 2 i år. Ett på papperet mycket starkt motstånd alltså.

Det visade sig att förväntningarna infriades. Vi kan väl ödmjukt konstatera att de var bättre än oss i samtliga dimensioner av spelet. Individuell teknik, snabbhet i passningsspel, aggressivitet och organisation i försvarsspel… Hursomhelst, vi lyckade stå upp väldigt bra i första halvlek, där vi dessutom vid ett par tillfällen kunde hota dem genom att ställa frågor till deras backlinje. Vi hade dessutom en möjlighet att ta ledningen i matchen, när Melly kom i en bra djupledslöpning, men där Borgebys målvakt agerade säkert i utrusningen och kunde avstyra.

Borgeby kunde så ta ledningen efter cirka 60 minuters spel, helt enligt skolboken. En precis passning in bakom vår backlinje som deras forward inte gjorde några misstag på. Vi gick till halvtidsvila med underläge 1-0, och kan väl på det hela taget vara nöjda med både resultat och prestation, givet kvaliteten på motståndet.

I andra halvlek ökade Borgeby trycket mot oss och hela andra halvlek handlade om att stå upp och hålla undan. Vi skapade nog inte en enda riktig målchans i andra halvlek. Vi fick jaga boll och de stod för bollinnehavet. Vi hade en väldigt olycklig period på cirka tio minuter under mitten av andra halvlek där de genom tre mål utökade till 4-0, ett resultat som sedan stod sig matchen ut. Under den perioden tappade vi helt vår organisation och uppträdde väldigt stressat på plan. Vi ska naturligtvis inte förringa det faktum att Borgeby av egen kraft skapade situationen, men med lite mer bibehållet lugn hade det kunnat se lite annorlunda ut.

Efter den olyckliga perioden med tre baklängesmål återfann vi organisationen någorlunda och lyckades stå emot anstormningen matchen ut. Vi gick på knäna sista kvarten men kämpade väl ända fram till slutsignalen.