Torsdagar   kl.18:30 - 20:00  Hyllie IP,  Konstgräset

Önskar du att bli en del av laget så lämna en intresseanmälan här på hemsidan under "ansökan". Då kommer kansliet eller tränaren kontakta dig.

0701 44 31 00
martin.fredin3@gmail.com

Höstens första seger efter många bra prestationer!
2018-08-26 21:35

I höstseriens andra omgång ställdes vi mot Staffanstorp Uniteds andralag. Förutsättningar var inte de bästa då vi saknade ett antal spelare p g a avstängning. Vi lyckades få ihop till en 9-mannatrupp tack vare Yossef K och Staffanstorp som lånade ut en målvakt.

I första halvlek har lite problem att anpassa oss till den nya spelformen och är lite för direkta i vårt anfallsspel. Vi ställer helt enkelt om för snabbt för att få med tillräckligt många spelare i anfallen. Trots detta skapar vi ett antal bra målchanser, når vi låser fast spelet på offensiv planhalva. Mycket löpningar, men vi skapar ändå inte de helt klara målchanserna i första halvlek. Flera bra skottförsök utanför 16 meter.

I andra halvlek lossnar det dock. Efter bra presspel på offensiv planhalva kan vi friställa Albin som gör 1-0. Fem minuter senare gör vi 2-0 genom Arthus, som gör den franska skruven på ett långskott och bollen dyker ner över målvakten. Vi har flera mycket bra omställningar i andra halvlek och på en av dessa träffar Lucas ribban och många menar att bollen var inne, men fortfarande 2-0.

I tredje halvlek är det jobbigt. 4 spelare spelade match med U15 i lördags, vilket börjar ta ut sin rätt. Stor eloge till laget som dels arbetar för varandra och dels lyssnar på de taktiska direktiven från tränarna. Vi är kloka i tredje halvlek. Vi vårdar bollen och anfaller i rätt lägen. När omställningen inte kan bli till en målchans tar vi spelet ner till hörnflaggan så långt från vårt eget mål som möjligt. Tyvärr gör vi inget ytterligare mål i tredje halvlek trots chanser, men vad som kanske är viktigare så släpper vi inte in något heller och vi kan skriva slutresultatet till vinst med 2-0.

En taktisk seger, men framför allt en lagseger där alla jobbade för varandra. Sist men inte minst tack Staffanstorp för lånet av målvakt.

Vi bygger vidare!

//Tränarna

Fina prestationer i BIF-cupen!
2018-05-14 10:48
I fredags var det dags för BIF-cupen igen, en mycket välorganiserad turnering på Borgeby IP. I gruppspelet väntade svåra motståndare och i första matchen ställdes vi mot Fortuna FF som vi slog på straffar i finalen i Eskilscupen. En jämn match med mycket bra presspel. När det är fem minuter kvar får vi straff efter att Uno rivs ner efter en bra omställning. Tyvärr förvaltar vi inte möjligheten och matchen slutar 0-0, men sammantaget en gedigen prestation. Värt att notera att Fortuna åter igen inte vill tacka för matchen!

I nästa omgång ställs vi mot värdklubben Bjärreds IF som ställer upp med 2 blandade lag. Efter en jämn inledning tar Bjärred ledningen på indirekt frispark i straffområdet och strax därefter släpper vi in ytterligare ett mål på en omställning. Nu faller vi ihop lite som lag och tappar fokus i vårt försvarsspel och som resultat släpper i vi ett par mål till. Matchen slutar 5-0.

I sista gruppspelsmatchen ställs vi mot Ystad IF/FF. Vi tar genast tag i taktpinnen och skapar många målchanser, bl a missar vi öppet mål på ett friläge. Som så många gånger händer det som inte får hända, strax innan paus släpper vi in ett mål på en omställning istället. Killar ger dock inte upp. Vi inleder andra halvlek med en boll i stolpen och någon minut senare gör vi ett fint frisparksmål. Vi fortsätter att trycka på och till slut och med minsta möjliga marginal får vi in ledningsmålet på nick efter en hörna. Vi vinner till slut med 2-1 för att vi aldrig slutar att försöka.

Vi blir 3:a i gruppen, men som turneringens bästa 3:a går vi till kvartsfinal i A-slutspelet. Där ställs vi mot en riktigt tuff motståndare FC Trelleborg. Vi gör en kanoninsats mot Trelleborg. Vi släpper in 2 mål på inlägg mot bortre stolpen i första halvlek, men är annars är vi riktigt kompakta i försvarsspelet. Samtidigt skapar vi själva ett antal bra möjligheter och en borde blivit mål också. I andra halvlek pratar vi om hur vi ska försvara ytan vid bottre stolpen och vi släpper heller inte in fler mål i matchen. Dock räcker inte orken till för att skapa så mycket mer framåt i matchen. Vi förlorar med 2-0 mot FC Trelleborg som sedan står som slutsegrare i hela turnering. En riktigt fin prestation av killarna.

Cupen avslutas sedan med en placeringsmatch där vi ställs mot serierivalen Trollenäs. Vi tar ett tydligt grepp om matchen och skapar chans på chans. Vi tar också ledningen med 1-0 efter fint anfall och Trollenäs har svårt att komma upp på offensiv planhalva. Vi fortsätter att skapa chanser och här borde vi avgjort matchen. Trollenäs spelar på sin stora anfallare och söker den långe bollen nästa så fort de har chansen. De lyckas till slut hitta anfallaren 2 gånger och i halvtid ligger vi under med 2-1. I andra halvlek tappar vi lite intensitet i början och släpper in en mål på en omställning ett på hörna. Sedan tar vi tag i spelet igen och börjar återskapa chanser. När det är c:a 4 minuter kvar får vi återigen straff som vi även denna gång bränner och matchen slutar 1-4. Starkt att vi återigen tar över spelet i matchen.

När vi summerar cupen är det otroligt många fina prestationer att ta med sig hem och vi kan se tillbaka på en mycket väl genomförd turnering. Vi arbetar vidare på hur vi ska fatta beslut i de numerära överlägen som vi visat att vi är duktiga på att skapa, så kommer vi att få ändå fler match med oss.

Tränarna

Bra prestation i årspremiären och seger som resultat!
2018-01-29 00:03
Söndagen 28/1 var det dags för årets första match borta mot Arlövs BI. Inför säsongen har vi även bytt spelsystem som steg i utbildning som fotbollsspelare i Hyllie IK. Under året kommer vi att spela 4-3-3 och mot Arlöv var det premiär.

I början känns det lite ovant, men sakta men säkert börjar vi hitta rätt i den nya positionerna och kan börja bygga vårt spel. Arlöv är pigga i början och tar ledningen efter ett fint inlägg. Sedan följer ett mönsteranfall där många rör bollen innan Firas frispelas på 16 meterslinjen och gör inget misstag i avslutet. Ett riktigt fint fotbollsmål!

Vi hamnar i underläge strax innan paus och där pratar vi om att fortsätta vårt spel och försöka släppa bollen snabbare. I andra halvek är det egentligen bara ett lag som är med i matchen och det dröjer inte länge innan vi kan utjämna, dock i offisideläge men målet blev godkänt. Sedan utnyttjar vi ett misstag i Arlövs uppspel och Jakob blir fri på vänsterkanten och gör inget misstag.

Fysträningen börjar ge utdelning och Arlöv orkar inte riktigt hänga med medans vi trummar på. Det skapas stora ytor och många chanser, där vi hänger in ytterligare 2 mål från vänsterkanten.

Det kunde blivit större siffror, men vi tränare är nöjda med bra passningsspel, många spelvändningar och många målchanser som resultat.

Starkt att vända underläge 2 gånger med premiär för nytt spelsystem på dagordningen. Vi bygger vidare i veckan som kommer.

//Tränarna
Bra prestation av U13 mot Husie IF!
2017-09-17 23:45

Vi hamnar tidigt i underläge 0-2 efter missförstånd i försvarsspelet och en omställning. Trots underläge följer vi spelplanen och försöka bygga vårt passningsspel och hitta ut på kanterna. Vårt tålamod betalar sig och vi börjar skapa många målchanser. Till slut får vi utdelning på en frispark av Arthus. Vi fortsätter att spela bollen och är nära att kvittera, men marginalerna är inte på vår sida. I halvtid pratar vi om att fortsätta att ha rörelse i vårt spel och släppa bollen.

Tålamod och disciplin gör att chanser skapas och genom god kommunikation kvitterar vi genom ett vårdat avslut av Braim. Grabbarna är inte nöjda utan fortsätter hålla spelet uppe. Efter en liten svacka i vårt spel, avgör Uno på en fin omställning och sedan kan vi spela av matchen.

Starkt att vända underläge med två målen genom att tro på det vi gör. Det lovar gott för framtiden.

Stolta tränare!

Bortamatch mot BK Höllviken!
2017-08-27 22:03

Då är seriespelet i full gång och i söndags möte vi BK Höllviken borta. I första halvlek inleder vi med en del svårigheter i vårt anfallsspel. För korta bollinnehav och svåra passningsalternativ när vi kan ställa om leder till att motståndarna har tydligt övertag i bollinnehav.

Det finns perioder av fina kombinationer i vårt anfallsspel, men det är återerövringen som leder fram till vårt ledningsmål, signerat Uno. Höllviken kvitterar genom en fin individuell prestation och strax därefter tar de ledningen när vi är lite obekväma i speluppbyggnaden i vår utgångsyta.

I andra halvlek vårdar vi bollen mycket bättre och tar över spelet. Vi skapar ett antal chanser baserat på vårt bollinnehav och är mycket duktiga i att vinna bollen högt upp i banan. Trots ett antal mycket klara målchanser är den riktiga effektiviteten inte där idag. Som så ofta släpper vi även in ett mål i sista minuten på en omställning.

Fotboll är inte alltid rättvist. Vi skulle ha vänt matchen baserat på de chanser vi skapar, men vi tar med oss en andra halvlek med mycket mer vårdat anfallsspel än vi sett på länge.