P09

Välkomna till P09

Hyllie IK pojkar födda 2009 tränar utomhus på Hyllie IP.

Tid och plats: Se kalender.

Vi är idag en mindre träningsgrupp anpassad för ett lag i seriespel. Vi är alltid öppna för att ta emot spelare med rätt engagemang, inställning, ödmjukhet och med en grundkunskap på nivå att kunna konkurrera om en plats i matchtruppen.

Om du är intresserad av att spela fotboll med oss gör du en intresseanmälan på hemsidan och kommer sedan inom kort att bli kontaktad av föreningen för inbjudan till träningstillfälle.

Vid övriga frågor kontakta kansliet eller oss tränare/ledare.

2024-02-11 08:44

Dags för kvalmatch i Vintercup. Som vanligt blåsigt idag på Hyllie IP. Vellinge står för motståndet. Ett Vellinge som vi mött otaliga gånger under åren och som det nästan alltid blir tuffa och jämna matcher mot!

Vi startar starkt idag med kraftigt spelövertag de första 10 min men sista passningen sitter tyvärr inte.

Ribbskott Vellinge 12 min. Detta gör att Vellinge äter sig in i matchen. Man  kommer fram på sin högerkant men en viktig räddning av Ambroos. Därefter spelövertag Vellinge.

Slutet av halvleken kommer vi in i matchen igen. Efter bra jobb av anfallet och bollvinst är det väldigt nära mål för Basit.

I de sista minuterna av halvleken kommer Vellinge åter fram på sin högerkanten man gör ett inspel som oturligt tar på Hylliespelare och letar sig in i mål.

1-0 vid pausvilan.

Andra halvlek börjar som den första avslutades. En tilltrasslad situation där vi inte lyckas rensa bort bollen. Skott Vellinge som träffar spelar och ändrar riktning och letar sig in i mål 0-2.

Straff Vellinge som Ambroos räddar. En stund senare slarv i backlinjen som Vellinge utnyttjar och gör 0-3.

Resultat 0-3 (0-1)

Vellinge vinner rättvist idag.
Vi lyckas inte utnyttja våra bra perioder och är inte tillräckligt distinkta i försvars och anfallsspelet.

Vi tackar domare, publik och motståndare för dagens match och önskar dem lycka till i fortsatta cupspelet och kommande seriespel.

Referat: Hyllie Idrottsklubb - Heleneholms SK
Sömnig Söndag
2024-02-04 17:29

Dags för sista gruppspelsmatchen i Landoras vintercup. Ett revanschsuget Hyllie IK efter den oavgjorda snömatchen på Heleneholm för någon vecka sedan.

Ett blåsigt Hyllie IP idag och stark motvind i första halvlek.

1 min felpass mittfält omställning Heleneholm en sista tå av Baltzar räddar situationen.

Lite senare Inlägg Louie ribbträff Bahjat. Louie driver igenom från vänsterkanten tar sig starkt försvarare och lägger in bollen bakom målvakten .1-0

Bra genomskärare Axel till Bahjat farlig målchans.

Långboll vi är slarviga i försvarsspelet och blir bolltittande i straffområdet bollen studsar till Heleneholm 1-1.

Bra spel ribbträff Nimat.

Genomskärare Oliver Bahjat står upp trots tackling på kropp av Målvakt.

Någon minut senare Louie pass Axel mål.

Louie kommer igenom ett par gånger men målvakt och sedan stolpen räddar Heleneholm.

En okej halvlek slut 2-1. Sett till chanser ska matchen redan vara avgjort och vi bör leda med ett par mål till. Men vi är tyvärr alldeles för ofokuserade i avsluten. Startar både offensiva och defensiva löpningar för sent och spelar stundtals med väldigt små marginaler i försvarsspelet.

Medvind i 2 halvlek.

Vi ser lite otaggad ut. Stundtals slarv i försvarsarbetet och joggande hemjobb.

Några bra sekvenser men fortsatt oskärpa i avslut.

Frans har några avslut både skott och 2 nickar men motståndaremålvakt räddar.

Bahjat stark löpning förbi tre backar, tyvärr avslut utanför.

Vi skapar lite chanser men har svårt få in den. Heleneholm fortsätter sin taktik med långa omställningar och att då fylla på med mycket folk.

Eric långskott - mål 3-1

Louie fortsätter komma fram med starka löpningar på vänsterkanten och vi fortsätter skapa en del chanser.

Resultat 3-1 (2-1)

En vinst är alltid en vinst! En hel del fina sekvenser stundtals och många skapade målchanser. Men i nästa veckas slutspel i Vintercupen kommer det definitivt krävas ett helt annat fokus både offensivt och defensivt.

Man of the Match Louie med flest löpmeter och skapade målchanser. Lite plus till Axel och Noah för varsin stabil halvlek på innermittfältet.

Som blivit en vana, tack till 2010 för bidrag med bra kämpande spelare. När vi som vanligt har några spelare borta, denna gång på STU.

Vi tackar domare, publik (fler får gärna komma och titta nästa vecka) och motståndare för dagens match och önskar dem lycka till i fortsatta cupspelet och kommande seriespel.

Referat: Kulladals FF - Hyllie Idrottsklubb
En helg Två matcher
2024-01-28 16:55

Match 1: Vinterserien

Borta mot Kvarnby i fredags började vi uselt och var inte med från början, det utnyttjade Kvarnby och ledde med 2-0 innan det gått 10 minuter. Därefter jobbar vi oss sakta in i matchen och reducerar till 1-2 och så slutar 1:a halvlek. I andra halvlek blir vinden ännu värre och motvinden är bitvis extrem vi är knappt över på deras planhalva alls och Kvarnby fortsätter med sin intesiva press och lyckas göra 2 mål till och vinner matchen rättvist.

Slutresultat: 1-4

Målskytt: Bahjat

Match 2: Vinterserien

Borta mot Kulladal söndag 2 dagar senare, vi är ett helt annat lag och är med från början denna matchen,

vi pressar intensivt och har flera farliga målchanser och lägen innan vi får en straff som förvaltas kyligt och vi tar ledningen. Innan första halvlek är slut har vi hunnit med att göra 2-0 påpassligt på en retur från målvakten.

I andra halvlek går vi ner lite i tempo och press men vi släpper aldrig kontrollen helt och gör 2 mål till utan att släppa in något och vinner därmed komfortabelt.

En stabil insats att bygga vidare på!

Slutresultat 4-0

Målskyttar: Baltzar, Erik, Oliver, Louie

Referat: Heleneholms SK - Hyllie Idrottsklubb
Snö, dominans och oavgjort
2024-01-20 10:06

3:e matchen i vintercupen 2:a matchen för året slutade oavgjort trots stort övertag.

1:a halvlek var inte speciellt bra men i halvlekens sista 10 min hade vi börjat bestämma där ute och tagit ett klart grepp om matchen men vi går till halvtid med 0-0.

Andra halvlek är till stor del spel mot ett mål, det tar ändå en bra bit in in halvleken tills vi gör ett mycket välförtjänt ledningsmål. Med ca 5 min kvar kommer kallduschen, straff till Heleneholm där Adam räddar den och det är 3:e straffen i rad han räddar i olika matchsammanhang vilket blir svårslaget för någon målvakt, men deras spelare är med på returen när vi står och drömmer. 1-1 är ett faktum och så slutar även matchen.

Slutresultat 1-1

Målskytt: Erik

Referat: Hyllie Idrottsklubb - Kulladals FF
Vinst i årspremiären
2024-01-13 16:11

Vi hann med en träning efter uppehållet innan det var dags för match mot Kulladal i vintercupen.

Dagens mål var att ha ett så stort bollinnehav som möjligt, vinst eller förlust var inte lika viktigt idag.

Trots att killarna visste att resultatet inte var det viktiga så kunde de inte låta bli att vinna!

En fin första halvlek gav en 2-0 ledning som kändes komfortabel. Men som vi vet är bollen rund och Kulladal kom in i matchen med en reducering och hade det inte varit för Adams straffräddning så hade vi haft 2-2. Istället får vi en straff som förvaltas väl och ledning 3-1

Vi hade kunnat vinna med ett par mål om vi hade haft lite mer skärpa framför mål, men en eloge måste ändå ges till hela laget och våra 4 lånade spelare från 2010 idag som alla gjorde en bra insats.